Melyik ujjon hordják a karikagyűrűket?

A karikagyűrűt a gyűrűsujjon szoktuk hordani, Magyarországon a jobb kéz negyedik ujjára szokás húzni az esküvői szertartás során.

Ha a lánykérés eljegyzési gyűrűvel történt, akkor a bal kéz gyűrűsujjára húzzuk, akár az eljegyzési gyűrű mellé. Az eljegyzési gyűrűt a szertartás előtt át lehet venni a jobb kéz 4. ujjára.

Ezzel az utóbbi hagyománnyal nincs mindenki tisztában, így, ha karikagyűrűt viseltek a bal kéz gyűrűsujján, sokan azt hiszik, hogy már túl vagytok az esküvőn, ha a jobb kéz gyűrűsujján hordjátok, lehet valaki kijavít, hogy nem ott kell viselni, hanem a bal kéz gyűrűsujján. Viseljétek azon az ujjatokon a karikagyűrűt, amelyiken Nektek kényelmes, praktikus.

További tanácsaink

ajándékutalvány

Ajándékutalvány

Örömmel tájékoztatunk, hogy mostantól kétféle értékben – 50.000 forint és 100.000 forint –  vásárolhatsz ajándékutalványt az Égner Ékszertől. Elegáns, bankkártya méretű plasztik ajándékutalványunk kiváló meglepetés

Tovább olvasom »

Színes drágakövek

Nagyon sok szép színes kristály van a világon, amiket gyönyörűen meg lehet csiszolni és ékszerekbe lehet foglalni, de mégsem hívjuk őket drágaköveknek, ezért először szeretnénk

Tovább olvasom »