Események, újdonságok

Hogyan válaszd ki a tökéletes karikagyűrűt?

Az esküvőszervezés bizonyára sokunk számára kihívásokkal teli, így érdemes elegendő időt hagyni magunknak a karikagyűrű kiválasztására.

A karikagyűrű a folytonosság és az összetartozás jelképe évezredek óta, éppen ezért szeretnénk segíteni nektek a választásban, hogy az egymás iránt érzett szerelmetek vegyítve a saját egyéniségetekkel méltóképp szimbolizálja a karikagyűrűtök.

karikagyűrű
Fotó: Wanderlust Photo & Film

Karikagyűrű anyaga, színe

Célunk, hogy ékszereink egy életen át kísérjenek benneteket, így annak érdekében, hogy azok minél inkább időtállóak legyenek, gyűrűink alapanyaga a 14 karátos arany, mely a hétköznapi viselésre leginkább ajánlott nemesfém.

Érdemes elsősorban a saját stílusotokhoz mérten kiválasztani a gyűrű(k) színeit: sárga, fehér- vagy rozé arany színben is készülhetnek – akár az aktuális trendeket is figyelmen kívül hagyva.

Gyűrűk fontos paraméterei

A gyűrűk formavilágát tekintve, a klasszikus “lencse” fazontól, az extravagánsabb, áttört mintájú gyűrűink közül is tudtok választani, vagy az egyedi tervezés lehetőségével is élhettek, mely során a legmodernebb 3D technológiának köszönhetően közel élethű látványterveket is tudunk küldeni. 

A választás során fontos szempont a gyűrűk belső kialakítása, mely nagyban hozzájárul a kényelmes viselethez. Tapasztalataink szerint érdemes egy belül domborúbb fazont választani, mert az jobban illeszkedik az ujjunkra, ezáltal komfortosabb érzetet is nyújt a mindennapos viselés során.

A gyűrűk szélességén túl az anyagvastagságra is érdemes odafigyelni. Amennyiben ez túl vékonynak bizonyul, egy kevésbé masszív ékszerről beszélünk, melyet a fizikai behatások jobban megviselnek, ezáltal könnyedén eldeformálódhat. Célszerű tehát egy 1,4 -1,7 mm-es falvastagságú karikagyűrűt választani, mely jóval maradandóbb stabilitás és tartósság szempontjából. 

Bármilyen jól néz ki egy képen a kinézett karikagyűrű, érdemes többféle fazonú, kialakítású karikagyűrűt felpróbálni, hogy megtudjuk melyik számunkra a legideálisabb.

Nem szeretnénk kedveteket szegni a különböző díszes felületektől sem, azonban tartsátok szem előtt, hogy ezek bizony jobban kopnak, amit nem minden esetben lehet helyreállítani az éves karbantartás során. Amennyiben fényes vagy szálcsiszolt felületet választotok, nem fogtok csalódni, a gyűrűk szépen karbantarthatóak maradnak akár évtizedekig. 

Köves karikagyűrűk

A személyes konzultációk során sokszor teszitek fel a kérdést, hogy érdemes-e sok köves gyűrűt választani? Szakembereink nagy gondot és időt fordítanak a gyémántok befoglalására, így bátran és bizalommal válasszatok köves gyűrűt, hiszen garanciával is biztosítunk benneteket a későbbiekben! 

Ha megtaláltátok a számotokra tökéletes gyűrű párt, a méretlevételkor mindenképp jelezzétek, hogy melyik kézen fogjátok hordani az ékszert, megkímélve magatokat egy esetleges meglepetéstől, ugyanis a két kezünk ujjmérete között akár 1-2 szám eltérés is lehetséges!

Az Égner Ékszernél jó kezekben vagy!

  • ingyenes, személyre szabott konzultáció a szalonban
  • maximális szakértelem, odafigyelés
  • egyedi karikagyűrű tervezés, gyártás
  • kiváló, minősített gyémántok

Nézd meg karikagyűrű kollekciónkat online vagy foglalj időpontot és látogass el szalonunkba!

Karikagyűrűink a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással készülnek, ezért átlagosan 3-5 hét gyártási idővel érdemes számolnotok. 

Bízunk benne, hogy már most tudtunk nektek segíteni a választásban a fenti szempontok figyelembevételével!

Kövess minket további tippekért, inspirációért Facebook és Instagram oldalunkon is!

További újdonságok

Színes drágakövek

Nagyon sok szép színes kristály van a világon, amiket gyönyörűen meg lehet csiszolni és ékszerekbe lehet foglalni, de mégsem hívjuk őket drágaköveknek, ezért először szeretnénk

Tovább olvasom »