Milyen gyűrűvel kérd meg Választottad kezét?

Eljegyzési gyűrűvel (szoliterrel), ami drágakövet tartalmaz vagy jegygyűrűvel, ami a későbbi karikagyűrű lesz a szertartáson. (Ez a két szokás létezik Magyarországon.)

Meglepetés esetén jobb eljegyzési gyűrűvel megkérni választottad kezét. Ebben az esetben az eljegyzés után, szertartás előtt (hetekkel/hónapokkal) együtt szokás kiválasztani a karikagyűrűket, amit a bal kéz gyűrűsujjára húztok az esküvő során.

Ha nem meglepetésnek szánod, akkor a jegygyűrűt (későbbi karikagyűrűt) együtt szokás kiválasztani mindkettőtök számára egyet-egyet. Az eljegyzés után a bal kéz gyűrűsujján hordják a jegygyűrűt (mintha már az esküvő megtörtént volna), majd a szertartás során bal kézről áthúzzátok a párotok jobb kezének gyűrűsujjára.

Ezek nem kőbe vésett szabályok, kreatívan is lehet értelmezni. Pl. nők kaphatnak eljegyzési gyűrűt és a nők is választhatnak a párjuknak jegygyűrűt az eljegyzésük után. Ebben az esetben az esküvőn a karikagyűrű a nő bal gyűrűsujjára kerül (akár az eljegyzési gyűrű mellé), a férfi karikagyűrűjét pedig a jobb kéz gyűrűsujjára kell áthúzni a szertartás során.

Hagyományosan a férfi fizeti ezeket az ékszereket.

További tanácsaink

ajándékutalvány

Ajándékutalvány

Örömmel tájékoztatunk, hogy mostantól kétféle értékben – 50.000 forint és 100.000 forint –  vásárolhatsz ajándékutalványt az Égner Ékszertől. Elegáns, bankkártya méretű plasztik ajándékutalványunk kiváló meglepetés

Tovább olvasom »

Színes drágakövek

Nagyon sok szép színes kristály van a világon, amiket gyönyörűen meg lehet csiszolni és ékszerekbe lehet foglalni, de mégsem hívjuk őket drágaköveknek, ezért először szeretnénk

Tovább olvasom »