Melyik ujjon hordják az eljegyzési gyűrűt és a jegygyűrűt?

A bal kéz negyedik ujján, azaz a gyűrűsujjon. A római, görög ókori kultúrából fennmaradt (most már) legenda szerint a bal kéz 4. ujjából vezet egy ér a szívhez, ezért alkalmas a szeretettel, szerelemmel kapcsolatos gyűrű viseléséhez. Ez az állítás azóta anatómiailag megdőlt, de a gyűrűviselési szokás fennmaradt, mint hagyomány.

Ha mind a ketten karikagyűrűt viseltek jegygyűrűként, akkor a gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján hordják (mintha már az esküvő megtörtént volna), ami a szertartás során átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Ezzel az utóbbi hagyománnyal nincs mindenki tisztában, így, ha karikagyűrűt viseltek a bal kéz gyűrűsujján, sokan azt hiszik, hogy már túl vagytok az esküvőn.

További tanácsaink

ajándékutalvány

Ajándékutalvány

Örömmel tájékoztatunk, hogy mostantól kétféle értékben – 50.000 forint és 100.000 forint –  vásárolhatsz ajándékutalványt az Égner Ékszertől. Elegáns, bankkártya méretű plasztik ajándékutalványunk kiváló meglepetés

Tovább olvasom »

Színes drágakövek

Nagyon sok szép színes kristály van a világon, amiket gyönyörűen meg lehet csiszolni és ékszerekbe lehet foglalni, de mégsem hívjuk őket drágaköveknek, ezért először szeretnénk

Tovább olvasom »